Primož Vidovič – vokal | Tangostory

PRIMOŽ VIDOVIČ – VOKAL

Univ.dipl.psiholog, je svojo glasbeno pot začel s sedmimi leti v glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju, kjer se je učil trobento in tolkala. Pevsko pot je začel kot pevec v različnih zborovskih sestavih, nato pa nadaljeval v moški vokalni skupini Ptujski nonet, s katero je posnel dva CD-ja in med drugim gostoval v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in v Argentini.

Nekaj let je sodeloval tudi kot redni in izredni član opernega zbora SNG Maribor, s katerim je uprizoril številne opere in gostoval v Italiji, na Hrvaškem, Japonskem in v Singapurju.

Ob sočasnem aktivnem pevskem delovanju je izpopolnjeval petje na glasbeni šoli pri prof. Biserki Petkovič ter prof. Samu Ivačiču, na različnih delavnicah in seminarjih klasičnega petja v Sloveniji (prof.Saška Kolarič, prof.Olga Gracelj) in Italiji (prof. Brigitta Maya Pico v Rimu, Donata d’Annunzio Lombardi v Genovi), ter popularnega in jazz petja (Lela Kaplowitz na Hrvaškem in Nataša Nahtigal v Sloveniji). Trenutno se pevsko izpopolnjuje pri prof. Alenki Drnač Bunta na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Kot solist se je predstavil na številnih koncertih, festivalih in prireditvah (Koncert obetavnih mladih pevcev, Festival Lent, Maribor; Pasion po Mateju J.S.Bacha pod vodstvom maestra Vladimira Kranjčevića; koncert iz cikla »Around the Piano« v Atenah in drugih).