MLADEN DELIN – KLAVIR | Tangostory

MLADEN DELIN – KLAVIR

Pianist, vokalist, producent in aranžer Mladen Delin je diplomiral na glasbeni akademiji v Banja Luki, smer klavir in na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer glasba. Izpopolnjeval se je v Beogradu, Londonu, Parizu in opravljal specialistični študij pri znamenitem ruskem pianistu Konstantinu Boginu na Akademiji Sv. Cecilije v italijanskem Bergamu.

Študij jazz petja, klavirja in aranžiranja je nadaljeval v ZDA, pri svetovno znanem vokalnem jazz kvartetu NEW YORK VOICES (dvakratnih grammijevih nagrajencih), Amy London (New School of Music), Daveu Franku (Berkley, Boston), Barry Harrisu in Jo Lawri (Manhattan School of Music). Koncertiral je na pomembnih festivalih in koncertnih dvoranah po Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in imel uspešno turnejo  v ZDA.
 
Redno sodeluje s priznanimi umetniki, kot so New York Voices, Take 6, Naturally 7,  Stefan Milenkovich,  jazz orkestri BB RTV SLO, BB HRT, ter solisti kot so Vlado Kreslin, Nuška Drašček, Nina Strnad, Maja Keuc in drugi. Je profesor klavirja in producent Muzikalov, ter umetniški vodja projekta TANGO STORY in VOX ARSANE. Že 13 let je gonilna sila mednarodnega glasbenega festivala ARSANA, ki je z 10 000 umetniki, 1000 koncerti in več kot 400 000 obiskovalci najstarejše slovensko mesto Ptuj zapisal na svetovni glasbeni zemljevid.