Marko Korošec – kitara | Tangostory

Marko Korošec – kitara

Marko je končal nižjo glasbeno šolo v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Srednjo šolo je obiskoval v Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (oddelek za jazz kitaro), študiral pa na glasbenem oddelku Pedagoške fakultete v Mariboru in z odliko diplomiral iz klasične kitare na temo »Zgodovina tanga in Astor Piazzolla« pri prof. Žarku Ignjatoviću. Po končanem študiju v Mariboru je opravil sprejemne izpite v Avstriji na celovškem glasbenem konservatoriju, kjer je prav tako diplomiral iz jazz kitare pri profesorju Agostinu di Giorgu.

Ob igranju kitare se je poglobil še v študij ouda – arabske lutnje (raziskovalna potovanja v Sirijo, Turčijo, Maroko in Makedonijo). Z omenjenim instrumentom se je pojavil na nacionalni televiziji (mladinska oddaja Muzikajeto), koncertnih odrih doma in v tujini, hkrati pa je pisal glasbo za razne projekte, od katerih velja izpostaviti zgoščenko avtorske glasbe z zasedbo Essaouira Project.

Zadnja leta se veliko posveča tudi kontrabasu (zgoščenka avtorske glasbe Concinnity Quartet-2019) in nastopa v različnih zasedbah s priznanimi ustvarjalci (Vasko Atanasovski, Lela Kaplowitz, Ratko Divjak, Jaka Kopač, Klemens Marktl, itd.)

Je avtor številnih glasbenih projektov, v sklopu katerih je napisal in posnel glasbo za različne glasbene zasedbe, plesne in gledališke predstave, glasbo za otroke, dokumentarne filme itd. Nastopal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Avstriji, Italiji, Franciji, Turčiji, Romuniji ter v ZDA. Sodeloval je s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki in z drugimi kulturnimi ustvarjalci.

Kot predani pedagog že skoraj dve dekadi deluje med Ptujem in Ljubljano, kjer poučuje kitaro na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana (program predšolska vzgoja in umetniška gimnazija – dramsko-gledališka smer). Na Ptuju vodi Poletno glasbeno šolo ter zasebno glasbeno šolo Instrumental.ko. 

 

 

No comments

Post a Reply